tisdag 17 november 2015

Om extremismen ska besegras måste all skit fram i ljuset

När ska man börja tala klartext om mördarna i Saudi?

Det har gått några dagar sedan fredagen den 13, som verkligen blev en svart fredag. Samtidigt såg man ett yrvaket Europa. Tragedin i Paris kom snabbt att utnyttjas av olika krafter för att få en bekräftelse på "vad vi sagt hela tiden". Den stora boven var alla flyktingar som kommit till Europa från krigen i Mellersta Östern. När det sedan hittades ett syriskt pass hos en av terroristerna, fanns det nästan ingen hejd i euforin. Man använder sig nästan av feministisk forskning där man bestämmer sig för ett resultat och sedan försöker bevisa detta, istället för att samla information och komma fram till ett resultat.
Nu har det visat sig att passet var falskt och att alla identifierade attentatsmän var EU-medborgare. Nu är det naturligtvis naivt att tro att det inte gömmer sig krigare från ISIS och andra extrema terroristorganisationer, t ex Al Nusra och Al Quada i flyktingströmmen. Extremismen ska tas på allvar både vad gäller jihadister och fascister/nazister.
Frankrike har begärt hjälp från övriga EU-länder genom att åberopa den s k Lissabonkonventionen. Rätt talande är att Nato hökarna i det närmast jublande konstaterar att "Sverige är i krig". De bekräftar vad jag konstaterat tidigare, att de vill gärna att våra "leksaker" ska komma till användning och hyser dessutom ett i det närmaste barnsligt intresse för krig.
Naturligtvis ska EU bistå sina vänner, oavsett om det är EU--länder eller andra. Nu tror jag vare sig trupp eller flyg är det som är mest angeläget.
Extremismen ska som sagt tas på allvar, i vilken skepnad den uppträder. Den ska bekämpas på alla sätt som är möjliga i ett demokratiskt samhälle, där vi trots allt kvar det fundamentala att brott ska bevisas. Självklart går det genom lagstiftning göra sånt som är lagligt idag, straffbart.
Militärt i Syrien och Irak är jag övertygad om att man klarar av terroristerna utan svensk hjälp om man verkligen vill det, men då gäller det att sluta ta geopolitiska hänsyn
Den politik som bedrivits från USA och dess allierade, vilket inkluderar Nato och mördarna i Saudiarabien präglats av detta, vilket jag skrev om i min förra blogg.
Helt uppenbart tröttnade Putin på det dubbelspel som bedrivits, där just geopolitiska intressen gått före människoliv.
När USA och dess allierade säger sig ha genomfört 6500 flyganfall mot ISIS under det senaste året och terroristerna ändå kunnat avancera, undrar man ju om man ens försökt träffa.
En av ISIS viktigaste inkomstkällor har varit försäljning av olja från erövrade oljefält. Denna olja transporteras inte i underjordiska pipelines, utan med tankbilar. Helt uppenbart har USA-alliansen blundat med båda ögonen och låtit detta fortsätta.
Detta är en rysk satellitbild som tydligt visar tankbilarna
Putin har nu ställt samma fråga, samtidigt ryska plan anfallit konvojer med tankbilar.
Det samma gäller den öppna gränsen mellan Turkiet och ISIS-kontrollerat område. Här har terroristerna fritt kunna transportera soldater, vapen, ammunition och andra förnödenheter.
I juni skrev jag ett inlägg där jag ifrågasatte hur detta kunde ske.
Genom att sätta in flyg till stöd för den legitima regeringen i Syrien, blev Obama synad. Mycket riktigt visade det sig också att han falskspelade och gömde kort under bordet. Lögn och falskpel har tyvärr visat sig vara en strategi bland ledande politiker i väst. T o m krigsförbrytaren Tony Blair har nu erkänt att Irakkriget startades med hjälp av en lögn. Det följdes sedan upp genom ett flagrant överskridande av FN-mandatet Nato hade i Libyen.
I samband med G20 mötet avslöjade Putin att ISIS finansieras av 40 nationer, varav en del är medlemmar i G20. Han var finkänslig som inte pekade ut dessa länder, men han hade säkert sina strategiska skäl till detta. Primärt misstänkt för att vara den huvudsakliga finansiären är Saudiarabien, som samtidigt befinner sig i ett rättsvidrigt krig i Jemen med många tusen döda och en ny flyktingström på väg. Saudiarabien har USA:s helhjärtade stöd. Det förekommer inte ett kritiskt ord från Washington (eller London för den delen). Nu är bödlarna i Saudi mycket viktiga för dessa länder geopolitiskt. USA har nyligen tecknat ett avtal om vapenleveranser värt $1,5 miljarder. Såna signaler bekymrar mig. Samtidigt gläder det mig att Hollande öppnar för ett samarbete med Ryssland.
Om väst är seriösa när det gäller att knäcka terrororganisationerna och åtminstone få dem att krypa tillbaka under sin sten igen, så ska man ta Putins utsträckta hand. Samordna flygangreppen och bomba skiten ur ISIS, Al Nusra och Al Qauda. Samtidigt stötta de soldater som slåss på marken från arméerna i Syrien och Irak med allierade.
Punktmarkera gränserna så inga förnödenheter kommer in vare sig från Turkiet eller Saudiarabien. Jaga finansiärerna med blåslampa, oavsett var dom befinner sig. Det får vara slut på det äckliga krypande för mördarna i Saudiarabien. Skulle det visa sig att spåren leder till regeringar, satt in sanktioner, oavsett vilket förhållande man har till landet i fråga.
Ryssland har nu bekräftat vad man redan fruktat. Det ryska passagerarplanet över Sinai sprängdes av en bomb. Alltså ett terror attentat med 224 oskyldiga offer.
Det förekommer många spekulationer till ISIS strategi. Jag har naturligtvis funderat på samma sak. Kanske är det som Syrien president Assad sa:
"Terrorister är inte något man kan ha i fickan och ta fram när man behöver dom. De är som en skorpion och stcker att alla håll, när som helst."
2 kommentarer:

 1. Bra inlägg. Du är citerad, se mot slutet här: https://eaqhan.wordpress.com/2015/11/19/en-fis-i-paris/

  /Skvitt

  SvaraRadera
 2. Ja, det är kanske dags att någon på allvar talar om vad en rak ryggrad i förhållande till Saudiarabien och därmed emot terrorism kan tänkas kosta, att förklara för folk varför det är värt priset.

  Sverige är en ryggradslös mask i världspolitiken. Vi har världen värsta propagandamakare som kallar sig journalister. Så här såg rapportering om Saudiarabiens invasion av Jemen ut i svensk press i natt:
  http://i.imgur.com/7SyBFii.png

  Man får anta att det fina Saudiarabien som vi hjälpt förbereda och tränat för invasionen släpper "krambomber" och "konfettibomber", på de jublande Jemeniterna. I alla fall om svensk press får beskriva det.

  Så här välkomnas Saudiarabien som befriare i Jemen:
  https://www.youtube.com/watch?v=DD1XVfCrrYM
  Vissa är inte förtjusta i att bli invaderade av världens största sponsor av internationell terrorism (fast på senare tid undrar jag, är Turkiet etta på listan och Saudi bara tvåa numera?)

  Samtidigt som jag läser ovanstående läser jag ännu ett pekoral om propaganda som det publiceras ett par av i svensk press i veckan. Jag antar att de vet vad de talar om när de själva sitter och uppfinner finurlig propaganda som ovanstående rubriksättning dagarna i ända. Som man känner andra känner man sig själv. Här har ni Anders Lindtönt i Aftonbladet, han är för övrigt "embedded" med nazister och annat pack i Kiev. Hans ton har ändrats sedan han fick lite rundtur i Ukraina i Kievs regi.
  http://i.imgur.com/1f6Ci45.png

  Tänk att Putins propaganda, som består av typ 2 nyhetskanaler skrivs det om ett par pekoral i veckan. Men Putin kan inte ens drömma om den rubrikkavalkaden och så lydig media som min bild längst upp visar. Det är bara halva första sidan sökträffar på nyheten i svensk media. Vi snackar över 20 nyhetskanaler som reproducerar den officiella lögnen med en lydighet som får debatten i Nordkorea att framstå som livlig och balanserad.

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.