fredag 27 februari 2015

Massakern på Maidan var false-flag?


En stor del av de som sköts under massakern på Maidan 20 februari, sköts från byggnader kontrollerade av Maidan-rörelsen. Det konstaterar Ivan Katchanovski, fil doktor vid University of Ottowa, Kanada i en omfattande kartläggning av händelserna.
Ledarna för de partier som tog makten efter kuppen mot president Viktor Yanukovych kunde inte ha varit omedvetna om vad som pågick. Deras närvaro i och omkring platser för dödsskjutningarna ger enligt Katchanovski belägg för detta. Hans slutsats är att all tyder på att det var "false-flag" operation för att bana väg för en ny regering.

Katchanovski har tagit del av all information som finns tillgänglig om händelserna, vilket inkluderar videoklipp, audioinspelningar och tidningsartiklar, den nya regimens utredningar m m. Allt finns i en 60 sidor rapport som är väl värd att läsa för den som vill få en bild av händelseförloppet ur ett perspektiv som inte är Carl Bildts.
I sammanfattningen konstateras av den nya regimen kom till makten tack var skotten på Maidan som dödade obeväpnade demonstranter och polis. Det var ett brott mot demokratin och mot mänskliga rättigheter och naturligtvis mot Ukrainas lag.
Ledaren för högerextremistiska organisation som Right Sector, Svoboda och partiet Fatherland var på olika sätt direkt och indirekt involverade i händelserna. Målet med massmördandet var att ta makten. Detta visas också av den nya regimens ovilja att på ett korrekt sätt utreda händelserna och hur man har manipulerat bevis.
Majoriteten av demonstranterna Euromaiden var fredliga och deras mål var att komma ifrån oligarkerna och den omfattande korruptionen. Dessutom hägrade den dröm EU sått om guld och gröna skogar. Dessa hade inte en aning om vad som utspelade sig,
Katchanovski utesluter inte att demonstranter kan ha skjutits av polisen. De hade order att skjuta mot de som var beväpnande. I huvudsak verkar de dock ha skjutit för att skrämma. Flera dödskotten kom från Hotel Ukraine, som var kontrollerat av pro-maidan.
Rapporten ligger i linje med vad flera andra västerländska nyhetsmedia kommit fram till och kastar en mörk skugga över de brutala händelserna på Maidan för ett år sedan
Naturligtvis uppfattas Katchanovski som anti-Ukrainare, och ett redskap för Putin.Det krävs dock att man slår sönder hans argument.


Här är rapporten i sin helhet 

Rapport från tysk TV "Who were the Maidan-snipers"

Ytterligare en video som påstår att demonstranterna sköts bakifrån

"Who was the snipers mastermind?"

Artikel i Telegraph som stödjer rapporten

BBC "The untold story of the maidan massacre"

En artikel av Oleg Mezjuev, som protesterar mot regerings ensidiga stöd till regimen i Kiev
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.