söndag 25 januari 2015

Dubbelmoralen bland politiker får mig att må illa

I går träffades Mariupol av artillerield. 30-talet civila dödades och många skadades. Beskjutningen skedde med ett vapensystem som inte har en koncentrerad träffyta, utan nedslagen sprids över ett ganska stort område, vilket framgår av denna bild:
Bilden visar nedslagen för de tre salvorna
Detta är från 3 salvor. Man kan med andra ord inte använda denna typen av vapen i befolkade områden, därför att det är alldeles för oprecist om man har ute efter ett speciellt militärt mål. Attacken måste därför kraftigt fördömas, oavsett vem som utförde den.
Västvärlden har också varit snabba i sitt fördömande, inklusive statsminister Löfven. I princip har jag inget att invända mot detta om man också fördömt motsvarande atacker mot städer i Donbass, som nu Donetsk och Govriloka. Dessa städer har utsatts för artilleribeskjutning princip non stop i flera veckor, 100-talet salvor per dag. Tidigare har samma sak skett i t ex Slavjansk och Luhansk. Dödssiffrorna där är höga. Bara de senaste beskjutningarna har skördat flera hundra civila dödsoffer.
Men i 7 månader har politiker inom EU/USA/Nato varit tysta som möss. Detta får mig att må illa. Jag mår också illa över den tystnad som varit i MSM och bland Nato-anhängare. Även dessa vaknar plötsligt till liv.
Nu kan man plötsligt utnyttja en tragedi för politiska, militära, ekonomiska syften. Fy fan!
Jag kommer mer och mer till insikt om att människoliv är helt ointressant för de styrande, Cynismen är så uppenbar att jag vill skrika högt:
- STOPPA VÄRLDEN JAG VILL STIGA AV!
En ung mamma och hennes lilla barn dödade av artilleri Hovlonka, Donbass 


7 kommentarer:

 1. Politiker är vidriga och använder regelmässigt död som redskap för att främja skumma politiska agendor som de inte talar helt öppet om. Det är liksom som det alltid varit, det är dock inte mindre vidrigt för det. Men i detta så ser man numera svart på vitt några andra spelar som är häpnadsväckande vidriga. Journalisten, för om du läser aftonbladet, DN, SvD osv hela beskrivning av konflikten i Ukraina från början till slut, så kommer du få intrycket att en handfull människor dött i Östra Ukraina och att fler dött i Kiev kontrollerade områden. Men den som söker sig utanför vår förljugna press och är det minsta räknekunnig inser att Kiev har under snart ett år bedrivit ett folkfördrivningskrig i östra Ukraina, där målet aldrig varit militära mål, syftet har har varit att driva bort folket från östra Ukraina, från platser där svenska företag har prospekteringsrätter. Pressen har förmedlat en rakt igenom falsk bild. Politiker har mörka syften, men journalisten, vad vinner hen på att arbeta med denna vidriga hantering? Politikern lockas med makt och pengar, men journalisten verkar göra det för en futtig lön.

  Kiev har dödat mellan 10-100 gånger fler civilpersoner än vad man kan beskylla separatisterna i östra Ukraina för.

  Det är en rättighet för att inte säga en plikt att bekämpa en fascistisk statskupp och varje regim som "röstas" fram i en miljö med nazistiska paramilitära och tystad media, med politisk förföljelse och förbjudna partier är illegitim och skall bekämpas, med våld om så krävs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoippas journalisterna gör det för en futtig lön, men ibland tvivlar jag

   Radera
  2. Då är de alltså lögnens idealister. De ljuger inte och förvrider världsbilden för pengar, utanför att de brinner för det. Det står enorma summor på spel för EU, USA och inte minst Sverige, men journalisten nöjer sig med ett jobb. Vet inte hur felvaggade de är, för vissa saker gör man inte för pengar.

   Radera
  3. Wolfen,,du verkar ju hyfsat insatt,,kan du ge mig ett svar? Har Usa med isis att göra? har Israel med isis att göra? kommer Iran att ligga pyrt till i framtiden tror du? en analys av väldsläget kanske :)? åtminstonde jag skulle uppskatta detta ,,ha en bra dag.
   thesnubbe

   Radera
  4. Jag vet inte om USA direkt har med IS att göra, däremot skapade man förutsättningar genom krigen i Irak, Libyen och Syrien. Genom att störta eller försvaga sekulära regimer, skapade man utrymme för den extrema islamismen.
   Många av IS krigare är utbildade och beväpnande av USA som "goda rebeller". När det gäller direkt stöd ekonomiskt tror jag bovarna finns i Saudi och Qatar.
   Det finns mycket som indikerar att Israel ger sitt stöd till rebeller som slåss mot Assad, t ex Al Quada, som får vara i fred i gränstrakterna mot Israel, med Assad-vänliga Hizbollah bombas.
   Jag tror inte Iran kommer att ligga pyrt till. Landet har tillgångar och är starkt militärt. Man kommer att söka sig mot BRICS, om inte vi får det storkrig en del verkar sukta efter till varje pris.

   Radera
  5. Tack för snabb analys. dina tankar överensstämmer ganska bra med mina egna slutsatser. Storkriget alla suktar efter ? Blir Ukraina den utlösande faktorn tror du? NATO utesluter ju inte militära aktioner skriver DN idag :( Det faktum att ytterligare en Bush troligen köps som president gör ju inte att man känner tillit till världspolitiken. Ser fram emot fördjupad analys :) thesnubbe

   Radera
  6. Alternativet Hillary Clinton känns inte mer lockande pest och kolera

   Radera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.