onsdag 1 januari 2014

Dags för Stockholms universitet att syna bluffen Christianson

Jag vill inte längre betala din lön

Är det inte dags för Stockholms universitet att sopa rent framför egen dörr och syna bluffen Sven Å Christianson? Bortsett från hans uppenbara vetenskapliga kvacksalveri, måste man kräva att en med skattemedel betald tjänsteman svarar i telefon när media ringer.
Leif GW Persson går i en krönika i Expressen hårt åt Christianson och hans uppenbara brist på seriositet som vetenskapsman, samt han ovilja att svara i telefon.
I samband med rättegångarna om morden på Trine Jensen och Gry Storvik presenterade åklagare van der Kwast egen expert Sven Å Christianson en undersökning, som övertygade tingsrätten om att Thomas Quick hade unika kunskaper om morden.
LGWP var redan i samband med rättegången övertygad om att det var något lurt med undersökningen. Under tre år försökte han få tag i Christianson för att ställa några frågor, utan att lyckas.
"Ända fram till den 19 augusti 2003 då jag äntligen får tag på honom på hans telefon. Möjligen beroende på att jag ringt från ett annat nummer och särskilt glad verkar han inte heller."
LGWP frågar Christianson om han överhuvud taget pratat med Quick om frågorna i sin undersökning?
"Han har inte frågat Quick om detta. De som han pratat med, och som således har "svarat för Thomas Quicks räkning" det är exakt så han säger - är "huvudsakligen Seppo Penttinen och i viss mån Christer van der Kwast".
 När jag då förklarar att även detta är omöjligt eftersom de olika svar han gett inte låter sig smältas samman så löser Christianson sitt akuta problem genom att helt enkelt be mig fara åt helvete och slänga på luren"
"Thomas Quick var aldrig bäst i klassen den där gången som Sven-Åke Christianson demonstrerade hans unika kunskaper för Tingsrätten i Falun. Bäst var i stället Seppo Penttinen och Christer van der Kwast som hela tiden hade tillgång till facit i form av polisens egen förundersökning och dessutom lyckades med bravaden att "sammansmälta" de obegripligheter som deras misstänkte gärningsman meddelat dem under utredningens gång."
Nu är inte detta första gången Christiansons oseriösa "vetenskapliga" undersökning fördöms. I en artikel i Vetenskap och Forskning från förra året har man skrivit om en granskning Rickard L Sjöberg, docent i medicinsk psykologi gjort. Bl a är han inne på samma spår som LGWP, utan att ha facit.
"Under testet fick tio testdeltagarna sex timmar på sig att utifrån tidningsurklipp sätta sig in ”i rollen som gärningsman” och svara på 29 frågor om mordet på Trine Jensen respektive 27 om Gry Storvik. Dessa svar jämfördes sedan med de uppgifter som Thomas Quick lämnat till polisen under utredningen; med andra ord svarade han inte på samma frågeformulär som de tio andra. Frågan är om han ens svarade själv på alla frågor. En av de ”rätta svaren” från Quick är en beskrivning av hans beteende under en vallning som verkar ha skrivits av någon annan."
Expressen har naturligtvis försökt nå Christianson för en kommentarer, naturligtvis utan att lyckas. Christer van der Kwast vill inte kommentera LGWP, men säger:
- GW har passerat alla rimliga gränser som finns. Jag förstår inte varför han tillåts fortsätta publicera saker som detta, säger van der Kwast.
Och inte din lön heller

"Quick-lagets" talesman justitierådet Göran Lambertz uttalar sig naturligtivs, men nya grodor hoppar ur den munnen och man kan börja tvivla på om han verkligen är jurist.
- Det var inget märkligt i undersökningen. På ett eller annat sätt förmedlades Quicks svar från polisförhören till den vetenskapliga undersökningen. Det är det naturliga, säger justitierådet Göran Lambertz till Expressen.
Lambertz verkar inte förstå att det handlar om en mordutredning, inte en vanligt vetenskapligt experiment. Här stod en enskild människas öde på spel.

Gammevargen säger fy fan! Jag vill inte betala lönen längre till Christianson och Lambertz

6 kommentarer:

 1. Om du Gammelvargen slänger upp en lista där man som arg skattebetalare kan kräva att Christiansson lön fryses, så är jag den förste att underteckna ett sådant upprop!

  Nå'n jävla ordning får det ändå vara på ett universitet, även om det råkar ligga i Sverige!

  Det verkar ju inte bättre än att Christianson begått ett juridiskt övertramp: MENED!
  Han har hur som gått långt över moralens yttersta gränser!!
  Jag ropar:
  AVSÄTT!! AVSÄTT!!

  Att hoppas på att han inser att han skadar all vetenskaplig forskning inom psykologi och därför självmant skulle avgå, är nog fåfängt.
  Christianson är ju totalt OMORALISK!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, brott kan vara jurididkt preskriberade, men inte moraliskt. Han har redan gjort i det närmaste obotlig skada för vetenskapen. Inte bara genom sitt agerande i TQ-fallet, utan också genom att hans ovetenskapliga litteratur använts i undervisningen. Undrar hur många fler oskyldigt dömda det finns tack vare honom.
   En lista vore en bra idé, men har inte en aning om hur man gör

   Radera
 2. En paradox med Christianson är ju att han samarbetat med Elisabet Loftus, som är den psykolog som vederlagt teorin om förträngda minnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gör man inte för pengar och för sin "mamma". En del såg från början att kejsaren var naken. Andra har upptäckt det nu, medan det fortfarande finns de som tror på skojaren

   Radera
  2. Att kwasten utalar sig gällande GW är för mig rent skrattretande,,är det någon som passerat alla gränser för vad som bör publiceras så är det ju den "fina" klubben han tillhör,,med Lambertz som företrädare,,sagt de förr,,jag vill se dessa herrar uthängda och de som fortfarande har någon form av karriär ,,må dessa självdö och må de aldrig komma tillbaka,,i någon form,,Thomas Skogman

   Radera
  3. Från det ena till det andra. Lambertz uppvisar en porträttlikhet med Lorenzo il magnifico (Medici). Men så värst magnifikt uppträder han ju inte i den här soppan.

   Radera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.