söndag 27 september 2015

DN väljer ISISGunnar Jonsson skriver i dag en ledare i DN, som verkar vara ett direkt beställningsverk av CIA och USA, eller är det kanske det? Jag höll på att sluta läsa redan in inledningen när Jonsson skriver om "Rysslands militära överfall på Ukraina". Egentligen borde man inte bli upprörd, utan vara luttrad av den cyklopiska journalistik som bedrivs av MSM i väst, där DN intagit en ledande roll i Sverige. Dagens ledare ger mig ytterligare vatten på kvarnen i funderingar kring hur mycket pengar CIA och USA spenderar på propaganda och missinformation i Sverige?
Den största bristen hos Jonsson är att han inte för ett logiskt resonemang kring den uppkomna situationen i vare Syrien eller Ukraina. Genom att undanhålla information och komma med en massa påståenden vill han ge sken av att företräda den enda sanningen. Detta är oärligt och inte värdigt en riktig journalist. Gunnar Jonsson sällar sig därmed till den allt ökande skaran av svenska Nato-informatörer.
Krisen och inbördeskriget i Ukraina har jag skrivit massor med inlägg om och jag skall inte trötta ut er med att upprepa detta. Låt mig bara påstå att Gunnar Jonsson ljuger för sina läsare.
Enligt Gunnar Jonsson skall man inte samarbeta för att krossa ISIS och stoppa flyktingströmmen för att det gynnar Syriens president, den "blodbesudlade diktatorn" Bashar al-Assad. Naturligtvis inte ett ord om att det kanske också gynnar invånarna i Syrien, som inget hellre vill än att få slut på kriget.
Precis som statskuppen i Ukraina, är upproret mot Assad ett USA-sponsrat försök till statskupp. Som jag skrev i min förra blogg, satsade USA över 100 miljoner SEK redan innan kriget startade på ett regimskifte i Syrien. Jag kan inte låta bli att i det sammanhanget notera att en del av pengarna användes till att lära journalister att skriva "rätt"!
Enligt Jonsson har 7 gånger fler civila dödats av regimen än av rebeller. Det hade varit intressant att få en referens till den siffran. Detta är den sammanställningen Wikipedia gjort, där denna siffra inte nämns. Mycket av den information som förmedlas av media kommer från rebellerna egen nyhetsbyrå Syrian Observatory for human rights, vilken drivs med stöd av pengar från USA och har sitt säte i London. Det fanns för övrigt en liknande nyhetsbyrå i London under Libyen-kriget.
Har inte heller sett att Jonsson skrivit något om att 99% av de civila dödsoffren i Ukraina dödats av regimen?
Jag tror inte regimen i Syrien var den perfekta demokratin, inte ens en demokrati. Den är säkert också ansvarig för ett stort antal döda civila. Men det var, liksom Libyen och Irak en sekulär stat, där även andra religioner än islam fick utövas fritt. Värd att påminna om att även Afghanistan var det innan USA började stödja islamska jihadister där och skapa Al Quada.
Kristna mördas av ISIS för att de är kristna
När man ser till Assads regim och de närliggande diktaturerna i Saudiarabien, Qatar, Förenade Arabemiraten och Barhein, kan man fråga sig varför dessa istället stöds av USA och inte får speciellt mycket kritik i svensk media? Inte ens när unga aktivister döms till döden och korsfästelse?
Vad som skulle hända i Syrien om Assad störtas verkar inte inte bekymra Jonsson, lika lite som det bekymrar honom hur det gått i Libyen och Irak efter USA och Natos regimskiften.
Det blir smått patetetiskt när informatören talar om Rysslands stöd till Assad och inte nämner ett ord om USA:s vapen och utbildning av legoknektar. Legoknektar från hela världen slåss i Syrien. Av dessa har över 34 000 dött i kriget! Det är inget inbördeskrig, utan ytterligare ett USA stött proxykrig.
I valet mellan Assad och ISIS väljer Gunnar Jonsson ISIS. Precis som USA valt ISIS och andra jihadister att föra deras krig. Det säger en hel del om moralen på DN:s redaktion.
Putin har hela tiden talat för en fredlig lösning i Syrien, men alla initiativ har tillbakavisats av USA i ett fåfängt hopp om att Assads regim skall falla med hjälp av vapen.
USA:s inblanding i en suverän stat har gjort att mer än 200 000 människor har dött, 7,6 miljoner interna flyktingar, 3,8 miljoner flyktingar utanför landets gränser. Har befolkningen i Syrien bett om detta?
Nu har Putin ställt Obama mot väggen. Menar USA allvar på att man vill stoppa ISIS? Hittills verkar det ha varit ett låtsas krig, där man mest bombat traktorer och andra jordbruksredskap.
3 kommentarer:

 1. https://m.youtube.com/watch?v=RKC3ruRT8uQ

  Bra rutet! Kolla in ovan youtubelänk, bra om svensk msm propaganda mot ryssland.

  SvaraRadera
 2. Otroligt att DN får sprida desinformation och propaganda helt fritt till folket utan konsekvenser i en demokrati.

  SvaraRadera
 3. Ja, det är mycket märkligt att ingen reagerar i maktens korridorer. Är man så insyltade med USA att alla lögner är tillåtna. Det som är uppmuntrande är att fler och fler inser att USA verkligen är ondskans imperium och det viktigaste av allt...att folket i USA börjar få upp ögonen för vilka gangsters som styr över dem.

  Benny

  SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.