fredag 29 maj 2015

Det är synd om folket i Ukraina

 Jag har tidigare skrivit om hur EU blåste folket i Ukraina med genom att inge falska förhoppningar. Det visar sig nu allt tydligare att man samtidigt har gått Imperiets (USA) intressen till mötes.
Vad vi sett under det senaste året är ett skrämmande exempel på vad man kan tillåta sig om man saknar samvete. Imperiet håller steg för steg på att helt ta över Ukraina politiskt, ekonomiskt och militärt. Detta är naturligtvis inget vi får läsa om här i Sverige i MSM, men den som söker lite finner gott om källor.
Nuland och Pyatt delar ut kakor på Maidan

Steg för steg
1: Det började på Maidan i Kiev efter att den folkvalde presidenten Yanukovych inte skrev under associationsavtalet med EU. Det som sedan hände och som slutade med att presidenten avsattes i en statskupp.

USA:s statssekreterare för Europa gick på Maidan och delade ut kakor tillsammans med ambassadör George Pyatt. Men mer bestickande är naturligtvis det avlyssnade telefonsamtalet de båda emerllan, där Nuland säger att "Yats i our man". Föga förvånande blev också Arseniy “Yats” Yatsenyuk premiärminister i den nya kuppregeringen.
"Yats"

2: Den nya regeringen skrev omedelbart under det associationsavtal med EU, som Yanukovych fann mindre attraktivt för landet. Ett kraftigt streck i räkningen för USA/Nato var naturligtvis att befolkningen på halvön Krim i en folkomröstning beslutade att lämna Ukraina  och ansluta sig till Ryssland. Där rök planerna på att ta över den ryska flottbasen på Krim.
3: I april besökte CIA:s högsta chef John Brennan Kiev. Varför? Vilken betydelse hade besöket för den fortsatte utvecklingen i landet?
4: Yatsenyuk valde nämligen sedan att inte förhandla med den missnöjda befolkningen i landets östra delar utan inledde istället ett för landet förödande krig mot den egna befolkningen. Detta skedde naturligtvis med åtminstone moraliskt stöd fån USA/Nato/EU. Kriget drev landet allt närmare det svarta ekonomiska hål, som man redan befann sig i närheten.
Kriget gick dessutom dåligt. Rysslands president Vladimir Putin, klargjorde redan innan kriget startade att han ville se ett federalt Ukraina med ökat självstyre för de olika oblasterna. När inbördeskriget väl var ett faktum var han också tydlig med att han inte tänkte låta Kiev ta de upproriska oblasterna Donetsk och Luhansk med våld. Hur och i vilken omfattning detta sedan skedde tvistar de lärde.
Vad som både förvånar och samtidigt inte förvånar är hur regimen i Kiev kunde få carte blanche att terrorbomba civilbefolkningen av sina uppbackare?
5: Den nya regeringen hade knappt hunnit på plats innan USA:s vice presidents Joe Bidens son Hunter fick en ledande position i det ukrainska energibolaget Burisma Holdings, som är landets största privata gasproducent. Av skattetekniska skäl är bolaget baserat på Cypern.

Ukraina är ett jordbruksland med bördiga jordar. Inte märkligt att den amerikanska kemijätten Monsanto har ett kontor i Kiev.
IMF gav Ukraina ett lån $17 biljoner där ett villkor var att man öppnade upp för "biotech farming" och öppnade därmed marknaden för inte bara Monsanto, utan också andra "livsmedelsförgiftare" som Dupont. Ukraina tillät inte tidigare att genmanipulerad föda producerades i landet.
Detta följer också en klausul i avtalet med EU, som tvingar Ukraina acceptera ett bioteknisk jordbruk.
Jag hittade följande citat om Ukrainas jordbruksmark:
"Ukraince is the world’s third largest exporter of corn and fifth largest exporter of wheat. Ukraine has deep, rich, black soil that can grow almost anything,"
Det är denna mark som nu ska förstöras för att tillvarata storbolagens intresse. Enligt dokument som läckts från Wikileaks har USA:s utrikesdepartement aktivt arbetet för att andra länder ska ändra sin lagstiftning och tillåta genmanipulation i sina grödor. Med tanke på den nu uppseglade FIF_skandalen kan man undrahur mycket detta har kostat i mutor?
Bönderna i EU har förmodligen inte fattat vad det innebär om Monsanto och övriga kan börja odla GMO i stor skala på de bördiga jordarna. Vad der sedan innebär för dessa jordar på sikt bryr ingen sig om. (Counterpunch)
6; För att ytterligare stärka USA:s kontroll över Ukraina har landet numera en amerikansk finansminister, visserligen med ett utkrainsk medborgarskap, Natalie Jaresko.
7: Amerikansk militär kommer till Ukraina och börjar utbilda dess soldater, bl a i den ökända nazi influerade Azov bataljonen-

Utförsäljningen börjar
Nyligen var Yatsenyuk i Washington för att sälja ukrainska statskontrollerade bolag på vad som Forbes beskrev som loppmarknaden. Anledningen till detta beskriver författaren Kenneth Rapoza i en kommentar till artikeln.
"Om du har en egendom värd 500 miljoner, som är belånad för 300 miljoner och säljer den för 100 miljoner, då är det loppmarknad"
Yats vill sälja så många som 1200 bolag till eventuella intressenter i väst.
Ukraina är egentligen i en situation där man borde ställa in betalningarna. Samtidigt som man försöker sälja tillgångar, förhandlar man med sina kreditgivare om att skriva ner skulder, eller helst helt skriva av dom.
Ett problem är att de största långivarna är privata investeringsbanker. Franklin Templaton $6,5 miljarder är den största. Detta är inte några gossar som idkar välgörenhet, utan vill tjäna så mycket som möjligt. Förmodligen är dessa fonder så mäktigaq att inte ens Washington kan pressa dom till eftergifter.
Inte heller är det troligt att Ryssland skriver av den fodran på $3 miljarder man har.
Det finns nu uppgifter om att Ukrainas guld och valutareserv nu är negativ. Med andra ord är det en tidsfråga innan landet tvingas ställa in betalningarna.
Det är kanske först då som loppmarknaden börjar på allvar.
Jag tycker synd om folket i Ukraina, vars stora tysta majoritet inte har någon som helst skuld i det som sker.


1 kommentar:

  1. Av allt att döma så har Ukrainas guldreserv förts till USA redan april 2014! Den var på ca 120 ton och byggdes upp under Janukovitj tid för att stabilisera ekonomin och valutan. Det som är mest skrämmande är att alla olagligheter som USA står bakom i Ukraina förtigs av MSM-media vilket visar vilka som styr dessa medier i bakgrunden. En propagandist som Wolfgang Hansson har för länge sedan sålt sig som psyops troligtvis till CIA. Som journalist är han ett stort skämt!

    Benny

    SvaraRadera

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.