tisdag 15 januari 2013

Hjälp till att spåra en riktig näthatare

Ovanstående vidriga meddelande kom till "Daddy", Joakim Ramstedt, på hans blogg på själva julafton. Ett förtäckt hot om att förgripa sig på hans dotter. Meddelande kom från en för honom känd IP-adress. Han har fått många mindre trevliga kommentarer till sin blogg från just detta nummer.
Enligt de efterforskningar Daddy själv gjort går IP-adressen ovan till Arvidsjaure stadsnät, förmodligen till en privatperson. Han skickade in en polisanmälan på julafton, men denna försvann av någon konstig(?) anledning i polisens RAR-system (berömt genom fallet Assange). När han gjorde en ny anmälan lades utredningen omedelbart ner av polisinspektör Maria Wiklund med motiveringen:
"Det beskrivna inlägget på bloggen når inte till ett brottsligt förfarande"
Att antyda för en pappa att man tänker förgripa sig på hans 8-åriga dotter är alltså inget för polisen att utreda. Undrar vad som hänt om meddelandet kommit till flickans mamma?
Den som följt "Daddy" känner till hans kamp för att få träffa sin dotter. Hur han hela tiden motarbetats av myndigheter på alla sätt och hur hans kamp lockat fram de värsta trollen ur Internets mörkaste vrår.
Det finns en del trådar av olika slag, som leder till Arvidsjaure. Om dessa ledar till denna IP-adress är oklart.

Daddy har nu bestämt sig för att ta fram trollen i ljuset. Kanske de de då blir till sten, som trollen i "The Hobbit", men då behöver han ha en "Gandalf" till sin hjälp.
Han har skrapat ihop en belöning på 2 000 kronor för den som kan komma med avgörande bevis. Dessutom har en nätverksexpert lovat hjälpa honom för den nätta summan av 895 kronor i timman plus moms.
Jag vet att Daddy inte har någon stor kassa att röra sig med. Det borde finnas folk med kunskap som kan hjälpa honom avslöja trollen utan ersättning.
Jag skulle vilja säga att påhopp, som att någon förtjänar "att knullas i analen" är ganska lindringt mot den typ av angrepp mot hans person och med hans dotter som vapen som riktas mot honom. Feministerna på Södermalm vet nog inte vad riktigt näthat är.
Här hittar ni vad Daddy själv skriver om sitt initiativ.
Låt oss hjälpas åt att driva fram trollen i ljuset och göra stenstoder av dem.

3 kommentarer:

Kommentera gärna, men använd någon form av namn, eftersom det är svårt att svara anonyma.